Hoeforthopedie

Languages

Disclaimer

Zonder hoeven geen paard

 

 

 

 

 

Welkom

In 50 miljoen jaren heeft de Natuur het paard laten evolueren tot overlevingskunstenaar die perfect is aangepast aan zijn natuurlijke leefomstandigheden. Volledig aangepast aan zijn habitat heeft het paard deze natuurlijke omstandigheden zelfs nodig om gezond en fit te blijven.
Door het paard te gaan gebruiken nam de mens het paard uit zijn natuurlijke leefomgeving. Wild horses

Het paard is afhankelijk van zijn hoeven op meer dan enkel n manier. Afgezien dat het paard zijn hoeven nodig heeft om te kunnen vluchten is deze hoef ook te zien als een orgaan dat voor afvoer van afvalstoffen zorgt net als de actieve ondersteuning van het paardenhart.

Enkel de juiste stand en de vorm van de hoeven kan ervoor zorgen dat deze hoef ook zijn functie kan vervullen.

De Core van de orthopedische behandeling is, het zodanig terugbrengen van de natuurlijke hoefvorm en positie van het Hoefbeen dat de genezing zo snel mogelijk kan inzetten. Door de manier van trimmen (de behandeling) wordt het hoefmechanisme en de hoefvorm weer teruggebracht naar de functionele vorm zoals die vanuit de evolutie uit is ontwikkeld. De behandeling die gehanteerd wordt, heeft als grondslag en fundament, het natuurlijke evenwicht tussen de hoeven en het paard. Het spreekt voor zich dat hiervoor wetenschappelijk gefundeerde kennis noodzakelijk is.

En juist hier begint het probleem voor de paarden-patiŽnt. (paard met hoefproblemen)
Wild horses De trend om natuurlijk te leven spreid zich ook uit naar de paardenwereld. Mensen denken vandaag de dag meer na over de natuurlijke behoeftes van het paard. Zo ook in de natuurlijk hoefvorm. Er zijn legio aan methodes die claimen de beste te zijn. Enkel en alleen al de gedachte om een methode te ontwikkelen die dan als beste zou kunnen uitblinken heeft al niets meer met het paard te maken.

Mijn mening hiertoe is, dat het niet uitmaakt hoe het genoemd wordt, maar wel dat het wetenschappelijk onderlegt en effectief moet zijn. Er moet gedegen kennis zijn van de materie waar je mee werkt. En dan spreek ik niet over ervaringskennis betreffend Symptoombehandeling. Want per slot van rekening is dat wat de conventionele hoefverzorging, bewust of onbewust met een hoefijzer doet.

Text Back to top © Copyright HealthyHorse.eu